Nieuws

Stagiair gezocht voor Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling
14 mei, 2020

In oktober 2016 is het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (NKB) van start gegaan met projecten en initiatieven rondom klimaat, water en bodemdaling. Het NKB-team is op zoek naar een student om bij te dragen aan kennisontsluiting en beleidsanalyse.

Ondergrondse zoutwinning relevant voor maatschappelijke opgaven
16 maart, 2020

Donderdag 5 maart jl. vertelde Marinus den Hartogh (Nouryon) op Saxion over het verband tussen zoutwinning en maatschappelijke opgaven. De presentatie liet eens te meer zien welke belangrijke rol het gebruik van de ondergrond kan spelen.

Gemeente Rotterdam en KOBO geven studenten nieuwe impuls
25 februari, 2020

De gemeente Rotterdam en het Kennis- en onderwijscentrum bodem en ondergrond voor het hoger onderwijs (KOBO) gaan samenwerken. Zij geven hbo-studenten via een gezamenlijk OndergrondLAB nadrukkelijk een rol bij het werken aan praktijkopgaven waarbij bodem en ondergrond een rol spelen, zoals de energietransitie, verdichting en klimaatverandering.

Minor Bodem en ondergrond levert mooi onderzoek op
27 mei, 2019

Met een afsluitende kennisbijeenkomst en het opleveren van hun eindrapporten hebben drie studentengroepen dit voorjaar hun KOBO-minor Bodem en ondergrond afgesloten. In hun opdrachten hebben studenten gekeken naar de energietransitie en ondergronds infrastructuur in Haaksbergen, de ontwikkeling van het West-Friese landschap en de kansen van het ondergronds brengen van het spoor in centrum van Eindhoven. De opdrachten […]

Ben jij de stagiair voor het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling?
22 maart, 2019

In het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (NKB) wordt samengewerkt aan een klimaatbestendige en waterrobuuste inrichting van landelijke en stedelijke gebieden waar bodemdaling speelt. Als student kun je daarbij helpen!

Tauw Traineeship 2019 gaat van start
19 maart, 2019

Ook dit jaar heeft advies- en ingenieursbureau Tauw een speciaal traineeprogramma ontwikkeld om je blikveld te verruimen en diverse vakgebieden te leren kennen, zoals dat van bodem en ondergrond. Schrijf je in vóór 2 april aanstaande!

Netwerkbijeenkomst 17 april 2019
28 februari, 2019

KOBO stimuleert de positie van bodem en ondergrond in het hoger onderwijs. Om meer inzicht te krijgen in de behoeften van docenten en opleidingscoördinatoren, wordt er op woensdag 17 april 2019 een netwerkbijeenkomst georganiseerd.

Verdroging, vernatting? So what?
26 februari, 2019

Donderdag 21 maart 2019 vindt het elfde college in de reeks What About Soil? plaats. Het thema is deze keer klimaatadaptatie. 

Battle jij mee?
1 februari, 2019

Wageningen University & Research en Wetskills organiseren dit voorjaar de eerste Bodem Battle. Een unieke wedstrijd waarin je met een interdisciplinair team een echt bodemprobleem gaat aanpakken.

Enquête toekomst landschap West-Friesland
16 januari, 2019

Het Westfries Genootschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van de cultuur en historie van West-Friesland. De vereniging is benieuwd hoe bewoners over het lokale cultuurlandschap denken. Studenten van de minor Bodem en ondergrond hebben hiervoor een enquête opgesteld.

1 2 3 4
KOBO-rss-color

RSS

KOBO-twitter-color

Tweets

Komt allen naar het Flexival @cobtweet! https://t.co/raUgweJouW

Woon je in #westfriesland. Vul deze enquete dan in. Dank! https://t.co/FzIptRKRqG

Waterstofleiding Gasunie van @DowBenelux in Terneuzen naar @Yara in Sluiskil in gebruik genomen. https://t.co/wtFSJeB70k

De eerste trainingen van de IPM-special zijn van start! Deze 14 trainees vanuit de Zuid Westelijke waterschappen gaan zich het komende halfjaar verdiepen in Integraal #Projectmanagement, hun ervaringen delen en kijken hoe ze hier binnen hun organisatie nog meer uit kunnen halen.

Load More...
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn