Nieuws

Minor Bodem en ondergrond levert mooi onderzoek op
27 mei, 2019

Met een afsluitende kennisbijeenkomst en het opleveren van hun eindrapporten hebben drie studentengroepen dit voorjaar hun KOBO-minor Bodem en ondergrond afgesloten. In hun opdrachten hebben studenten gekeken naar de energietransitie en ondergronds infrastructuur in Haaksbergen, de ontwikkeling van het West-Friese landschap en de kansen van het ondergronds brengen van het spoor in centrum van Eindhoven. De opdrachten […]

Ben jij de stagiair voor het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling?
22 maart, 2019

In het Nationaal Kennisprogramma Bodemdaling (NKB) wordt samengewerkt aan een klimaatbestendige en waterrobuuste inrichting van landelijke en stedelijke gebieden waar bodemdaling speelt. Als student kun je daarbij helpen!

Tauw Traineeship 2019 gaat van start
19 maart, 2019

Ook dit jaar heeft advies- en ingenieursbureau Tauw een speciaal traineeprogramma ontwikkeld om je blikveld te verruimen en diverse vakgebieden te leren kennen, zoals dat van bodem en ondergrond. Schrijf je in vóór 2 april aanstaande!

Netwerkbijeenkomst 17 april 2019
28 februari, 2019

KOBO stimuleert de positie van bodem en ondergrond in het hoger onderwijs. Om meer inzicht te krijgen in de behoeften van docenten en opleidingscoördinatoren, wordt er op woensdag 17 april 2019 een netwerkbijeenkomst georganiseerd.

Verdroging, vernatting? So what?
26 februari, 2019

Donderdag 21 maart 2019 vindt het elfde college in de reeks What About Soil? plaats. Het thema is deze keer klimaatadaptatie. 

Battle jij mee?
1 februari, 2019

Wageningen University & Research en Wetskills organiseren dit voorjaar de eerste Bodem Battle. Een unieke wedstrijd waarin je met een interdisciplinair team een echt bodemprobleem gaat aanpakken.

Enquête toekomst landschap West-Friesland
16 januari, 2019

Het Westfries Genootschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van de cultuur en historie van West-Friesland. De vereniging is benieuwd hoe bewoners over het lokale cultuurlandschap denken. Studenten van de minor Bodem en ondergrond hebben hiervoor een enquête opgesteld.

Initiatief Bewust Bodemgebruik reikt staatssecretaris IenW de hand
25 september, 2018

Na een uitgebreid dialoogtraject komt het Initiatief Bewust Bodemgebruik tot de conclusie dat de kabinetsambities en maatschappelijke doelen een beslag leggen op land en het bodem- en watersysteem. Het Initiatief biedt een handreiking om te komen tot een bewustwordingscampagne en een langetermijnvisie voor het duurzaam inzetten van het natuurlijk systeem.

Verdiep je dit najaar in de bodem
24 september, 2018

Typische herfstlucht met wolken en regen? Kijk dan naar beneden, naar de bodem. HAS Hogeschool organiseert ook in het najaar van 2018 weer (online) cursussen en college’s over de ondergrond.

Terugblik kennisdag bodemverzilting en circulair watergebruik
3 juli, 2018

Op 18 mei 2018 organiseerde de Aeres Hogeschool Dronten samen met KOBO-HO en JongSTRONG een kennisdag over bodemverzilting en circulair watergebruik. Een van de hoogtepunten was de opening van het Bodemlab.

1 2 3
KOBO-rss-color

RSS

KOBO-twitter-color

Tweets

Komt allen naar het Flexival @cobtweet! https://t.co/raUgweJouW

Woon je in #westfriesland. Vul deze enquete dan in. Dank! https://t.co/FzIptRKRqG

Waterstofleiding Gasunie van @DowBenelux in Terneuzen naar @Yara in Sluiskil in gebruik genomen. https://t.co/wtFSJeB70k

De eerste trainingen van de IPM-special zijn van start! Deze 14 trainees vanuit de Zuid Westelijke waterschappen gaan zich het komende halfjaar verdiepen in Integraal #Projectmanagement, hun ervaringen delen en kijken hoe ze hier binnen hun organisatie nog meer uit kunnen halen.

Load More...
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn