Enquête toekomst landschap West-Friesland

Het Westfries Genootschap zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van de cultuur en historie van West-Friesland. De vereniging is benieuwd hoe bewoners over het lokale cultuurlandschap denken. Studenten van de minor Bodem en ondergrond hebben hiervoor een enquête opgesteld.

West-Friesland is het gebied dat ligt binnen de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is 126 kilometer lang en werd in 1983 tot provinciaal monument verklaard. De Omringdijk loopt langs Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, Schagen en Alkmaar en dan weer oostwaarts terug naar Hoorn. Het gebied heeft een eigen identiteit, die het Westfries Genootschap zoveel mogelijk wil bewaren en ontwikkelen.

Met de enquête wil de vereniging onderzoeken hoe bewoners die eigen identiteit van het gebied beleven. Deze doelstelling past goed bij de minor Bodem en ondergrond. Studenten die deze minor volgen, verdiepen zich in de rol die bodem en ondergrond speelt in ons dagelijks leven. Studenten Mirthe Christenhusz en Damon Oogink van de Saxion hogeschool in Deventer hebben als onderdeel van hun opleiding de enquête voor het Westfries Genootschap vormgegeven.

>> Naar de enquête
>> Artikel in het NHD over de enquête (pdf, 423 KB)
>> Online artikel over de enquête

<< Ga naar het overzicht