Terugblik kennisdag bodemverzilting en circulair watergebruik

Op 18 mei 2018 organiseerde de Aeres Hogeschool Dronten samen met KOBO-HO en JongSTRONG een kennisdag over bodemverzilting en circulair watergebruik. Een van de hoogtepunten was de opening van het Bodemlab.

Deelnemers aan deze kennisdag waren studenten van de Aeres Hogeschool en professionals uit het werkveld. Het programma was ook gevarieerd. Er waren presentaties uit de praktijk door Perry de Louw, expert grondwater management bij Deltares, Dorine Kea, beleidsadviseur water bij LTO-noord, en Siem Jan Scheunk, bestuurder bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.


Na de presentaties (links) was er voor studenten een bodemchallenge, waarbij ze werden uitgedaagd om hun eindresultaat creatief vorm te geven. (Foto’s: TTE Consultants)

’s Middags werkten studenten aan de ‘bodemchallenge’, een door KOBO georganiseerde wedstrijd om een slimme regionale samenwerking te ontwerpen rondom het circulair gebruik van zoet water, als mogelijke oplossingsrichting voor bodemverzilting. De andere deelnemers gingen op excursie naar het nieuwe Bodemlab.
>> Lees het verslag (pdf, 322 KB)

<< Ga naar het overzicht