‘Biobased’ afstudeerders gezocht

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoB BBE) zoekt studenten die aan de slag willen met een levenscyclusanalyse van de pyrolyse van afvalplastic naar brandstof en monomeren.

Biomassa is ’s werelds meestgebruikte duurzame energiebron. Door middel van pyrolyse kan biomassa worden omgezet in waardevolle producten, zoals een bio-olie als basis voor brandstof. Het CoB BBE heeft een proeftuin opgezet om pyrolyse-technieken op verschillende afvalstromen te demonstreren en met elkaar te vergelijken. Een van de subdoelen is het berekenen van de milieu-impact van de methode door middel van een levenscyclusanalyse (LCA). Hiervoor zoekt het CoB BBE twee studenten (afstudeerders).

De ene student zal zich richten op de pyrolyse van afvalplastic naar brandstof, de ander op de pyrolyse van afvalplastic naar monomeren. In beide gevallen zal er met GaBi-software een model voor het proces gemaakt moeten worden, waarna dat model vergeleken moet worden met een model ontwikkelt voor de conventionele techniek voor brandstof/monomeerproductie.

De (afstudeer)stage start op 28 augustus 2017. Er is een vergoeding van 350 euro bruto per maand beschikbaar. Meer informatie is te vinden op de website van het CoE BB.
>> Vacatures bij CoE BB

<< Ga naar het overzicht