Oorschot

Ingeborg van Oorschot
Bodembeleid en duurzaam gebruik van de ondergrond
DoorGrond Advies
i.vanoorschot@doorgrondadvies.nl
06 22 69 20 74

Dr. I.H.M. (Ingeborg) van Oorschot (1973) adviseert overheden op het gebied van bodembeleid en duurzaam gebruik van de ondergrond. Haar adviezen zijn gericht op beleidsontwikkeling en implementatie van beleid in de lokale uitvoeringspraktijk. Ze beschikt door haar milieu-geochemische opleiding over een gedegen kennis van het bodemsysteem, en door haar jarenlange jaar ervaring als adviseur ook over ruime kennis van allerlei ondergrondse thema’s.

Voorbeelden van diensten uit haar dagelijkse praktijk zijn: visie op de ondergrond, verkenning van bodemambities, kansen voor bodemenergie, 3D-bodeminformatie in beeld, afwegen van kansen en knelpunten in de ondergrond, grondstromenmakelaar en interactieve bodemkwaliteitskaart.

Ingeborg heeft grote affiniteit met geo-ICT en draagt bij aan de vertaling van specialistische data van de ondergrond naar begrijpelijke informatie voor projectuitvoering, gebiedsontwikkeling, enz. door middel van het ontwikkelen van web-applicaties en andere digitale instrumenten.